Núria Serra Alsina

Sobre mí

Vaig néixer a Castelló d’Empúries, un migdia fred de febrer del 1980. Des de ben petita ja m’agradava que la mare m’expliqués contes abans d’anar a dormir. De més grandeta, em passava hores llegint novel·les d’aventures i viatges -de dia, i fins i tot de nit-, si la lectura m’enganxava prou per fer-ho.

D’adolescent, vaig decidir estudiar a la Universitat de Girona la carrera de Filologia Catalana. Així va ser. Vaig tenir bons professors que indirectament em van conduir a optar per aquesta oportunitat. Així és que jo mateixa soc professora de llengua i literatura en centres de secundària des de fa més de dotze anys. He passat molts anys llegint amb adolescents i motivant-los a escriure relats.

M’apassiona llegir, m’agrada explicar històries i que me n’expliquin. Em quedo embadalida davant d’una anècdota i aventura ben contada. M’agrada escriure per mi, m’ajuda a centrar les meves idees i a recordar anècdotes, moments, experiències i vivències que d’altra manera podrien quedar relegades a l’oblit.

A casa sempre m’havien animat a escriure i publicar llibres, però no ha sigut fins als quaranta anys que m’he vist capaç de publicar la meva obra. Tot va començar gràcies a la meva germana i al viatge planificat i solidari amb Setem, organització, al Camerun. Ella em va aconsellar que anés equipada amb un bolígraf i una llibreta per anotar el que hi vivia. I així ho vaig fer.

Els contes i les novel·les sempre m’han acompanyat i m’han donat refugi.

Núria Serra Alsina

2. Setem Catalunya

Setem Catalunya organitza Camps de Solidaritat a països del Sud: Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia. D’un dels Camps a Camerun que vaig realitzar el 2015 tracta el meu llibre Viaja, confía y sigue tu corazón. En aquests moments la versió en català «Viatge al centre de la tribu» està exhaurit.

Mátame de frente, de Claudio Vilches y Felipe Olivares.

1. Chile en el corazón

Viaje a Chile. Presentación del libro Mátame de frente, de Felipe Olivares y Claudio Vilches. Contribuir a la verdad.

Cada piedra está en el lugar adecuado para un equilibrio perfecto.

Constel·lacions fluvials

Constel·lacions fluvials: sanació hidrosistèmica realitzada en una piscina d’aigua dolça. L’aigua és un canalitzador important que registra la memòria.

Suscripción